Oferta de feina (Ref. 102462)

Informació de l'empresa
Empresa ETALENTUM
http://www.etalentum.com/es/candidatos/
Sector Recursos Humans

Descripció feina
Càrrec vacant

Head of Customer Service

Població Osona
Comarca Osona
Núm llocs 1
Categoria Telecomunicaciones
Departament Atención al Cliente y Call Center
Horari Jornada completa
Sou A convenir
Tipus de contracte Indefinit
Durada contracte Indefinida
Descripció Empresa referent en el sector IT i en important creixement en àmbit nacional, requereix incorporar un/a Responsable d´Atenció al Client, la missió del qual serà liderar l´estratègia de retenció i upselling dels usuaris (clients):

En dependència de Direcció d´Operacions, les principals tasques i funcions del lloc de treball seran:
- Permetre que l´equip d´atenció a l´usuari (més de 12 persones) se centri en l´experiència al client, eliminant els obstacles perquè realitzi el seu acompliment de la manera més eficient.
- Conèixer els productes i serveis de l´empresa per dins i per fora per intervenir en els problemes dels clients que l´equip no sigui capaç de resoldre.
- Establir els KPI´s, juntament amb Direcció, que permetin fixar objectius i mesurar l´evolució del Departament d´Atenció a l´usuari.
- Millorar la comunicació interna amb la resta de departaments implicats en l´atenció al client i amb el conjunt de l´organització, en general, per tal d´optimitzar la comunicació interna respecte als esforços i èxits del Departament d´Atenció a l´Usuari.
- Implementar processos i metodologia per a millorar el rendiment, l´eficiència i l´eficàcia de l´equip en funció de les mètriques i de la retroalimentació dels clients.
- Proporcionar informació valuosa als departaments de màrqueting i vendes en un esforç per seguir fent créixer l´organització i fidelitzar i retenir els clients.

S´ofereix:
- Estabilitat laboral en empresa tecnològica referent en l´àmbit català i en creixement exponencial.
- Formació contínua.
- Remuneració acord a l´experiència i valors aportats.
- Excel·lent ambient laboral.
- Horari flexible i adaptable, amb possibilitat de teletreball.
Data publicació 14/10/2021

Requisits
Titulació Màster o Postgrau en Atenció al Client i Usuari, MBA i/o similars. Formació Universitària finalitzada en Enginyeria de Telecomunicacions, ADE i/o similars.
Es valorarà - Es valorarà molt positivament experiència en productes i serveis de ràpid creixement (FGC) i amb grans sinergies comercials, dirigits principalment al consumidor final, tals com software, telecomunicacions o energia.
- Es valorarà positivament residència a la Catalunya Central o disponibilitat per al trasllat de residència a la zona.
Requeriments - Es requereix experiència mínima de 3 anys en posició similar en empreses de ràpid creixement (FGC Fast Growing Comapanies) i/o start-up´s amb clar enfocament B2C, preferiblement relacionades amb el sector IT, energètic o telecomunicacions.
- Es requereix experiència en el lideratge d´equips, valorant-se molt positivament l´experiència en el lideratge de departaments d´Atenció al Client.
Imprescindible - Clares habilitats comunicatives i de lideratge, elevada capacitat de treball en equip, pensament analític i clara orientació a la millora contínua i a resultats.
- Clar enfocament B2C.
Altres requisits - Català i castellà: natius.
- Anglés: avançat (C1 es realitzarà prova de nivell).

publicar anunci Accés

2004-2021 Reactiva Internet - Tots els drets reservats

2 Condicions d'ús Privacitat Cookies Atenció usuari

Alta Empresa Alta Candidat

Sobre Classificats.net

Classificats.net és el portal d'anuncis classificats i ofertes de feina en català i per a Catalunya. Publica anuncis classificats gratuïtament. Aquí trobaràs tot tipus d'anuncis classificats: Anuncis de feines, anuncis de pisos i cases, anuncis oferint serveis, anuncis de classes i cursos, anuncis de contactes, anuncis de compra i venda. Publica o contacta gratis al portal català d'anuncis classificats.

Ofertes de feina a Vic Ofertes de feina a Olot Ofertes de feina a Manresa Ofertes de feina a Ripoll